כל מפעל או מבנה שבתוכו עובדים עם תנורים או עם מכונות שמפיקות חום גבוה, צריך, על פי התקן והחוק, להיות בנוי מלבנים חסינות אש. זאת, כמובן, על מנת להפחית את הסיכון לנזקים ברכוש ובנפש, אם חלילה תפרוץ שריפה במקום.
על מנת שהמקום יהיה באמת חסין אש, חשוב מאוד לבצע בנייה רפרקטורית – בנייה חסינת אש. הדרך לעשות זאת היא באמצעות שימוש בלבנים חסינות אש איכותיות, המבטיחות עמידות בטמפרטורות גבוהות והגנה מקסימלית על הרכוש ועל האנשים שנמצאים בתוך המבנה עצמו.
על מנת לבנות תנורי מאפה לטאבונים ולפיצריות, תנורים למפעלי תעשייה, קמינים, מנגלים ועוד, חשוב מאוד להשתמש לא רק בלבנים חסינות אש, אלא במוצרים חסיני אש נוספים.
כשאתם מגיעים לרכישת מוצרים חסיני אש, כדאי שתדעו את הדברים הבאים:
לבנים חסינות אש – יש גם דקורטיביות
לבנים חסינות אש לא חייבות להיות לבנים "משעממות" וחסרות אופי. היום ניתן להשיג לבנים מעוצבות ויפות, אשר מהן ניתן לבנות תנורים ומנגלים מעוצבים למשעי. בין הלבנים שקיימות היום בשוק:
· לבני קונוס
· לבני יתד
· לבני ציפוי
· לבני ציפוי פוגה
· חצאי לבני ציפוי פוגה
· לבנים פינתיות
· ועוד
על מנת שהבנייה תהיה איכותית ובטוחה, חשוב מאוד להשתמש בחומרים חסיני אש המיוצרים גם הםעל פי כל דרישות התקן, ויכולים לעמוד בפני טמפרטורות גבוהות ביותר. כך למשל, חשוב מאוד להצטייד בדבקים חסיני אש, בחומרי יציקה עמידים בטמפרטורות גבוהות, במוצרי בידוד שונים ואיכותיים ועוד.
לסיכום – כאשר עומדים בפני בניית תנורים שצריכים לעבוד בטמפרטורות גבוהות, חשוב מאוד לעשות שימוש בלבני שמוט – לבנים חסינות אש איכותיות, כמו גם בחומרים חסיני אש אחרים, לרבות חומרי בידוד, חומרי יציקה ועוד. לקריאה נוספת לחצו כאן
על מנת שהתנור ייבנה בסטנדרטים הגבוהים ביותר ועל פי התקן, ויוכל לשמש אתכם לאורך זמן בצורה הבטוחה ביותר, חשוב לרכוש את כל המוצרים רק מחברה המתמחה בתחום, ואשר משווקת רק מוצרים שעומדים בכל דרישות התקן, הן מבחינת איכות והן מבחינת בטיחות.